Određen pritvor službenici Ministarstva pravde

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana službenici Ministarstva pravde S. V. (62) koja se sumnjiči da je iskorišćavanjem službenih ovlašćenja postupala u korist osuđenih na kućni zatvor, od kojih je kao protivuslugu primala poklone.

danas.rs/

Pritvor joj je određen rešenjem sudije za prethodni postupak kako ne bi uticala na svedoke, precizirala je za Tanjug portparolka suda Tatjana Tešić.

Na ovo rešenje odbrana ima pravo da uloži žalbu krivičnom vanpretresnom veću suda u roku od tri dana.
S.V. je na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu negirala izvršenje krivičnog dela.

Ona se tereti za krivično delo zloupotreba službenog položaja, jer je, kako se sumnja, iskorišćavanjem službenog položaja i ovlašćenja i nevršenjem službene dužnosti, od juna 2020. godine do hapšenja, osuđenim licima na kućni zatvor omogućavala slobodno kretanje i samovoljno napuštanje prostorija u kojima izdržavaju kaznu.
Zauzvrat je, kako se sumnja, od osuđenih lica kao protivuslugu zahtevala i primala poklone, saopštio je MUP nakon njenog hapšenja.

MUP je dodao i da se sumnja da S.V. nije sačinjavala izveštaje o sprovođenju programa osuđenih lica koja nisu ispunjavala obaveze koje su im programom određene niti je o tome obavestila sud i Povereničku službu, iako je na to bila obavezna.

IZVOR: TANJUG

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button