Lažni estetski hirurg i njegova majka se brane sa slobode

Prvo osnovno javno tužilaštvo žalilo se na rešenje sudije za prethodni postupak Prvog osnovnog suda u Beogradu kojim je ukinut pritvor Savi Kneževiću (23) i njegovoj majci Danijeli (49), osumnjičenima za obavljanje estetskih intervencija, kojim je, kako se tvrdi, narušeno zdravlje sedam osoba.

Foto: Youtube, Shutterstock / RAS Srbija

Umesto pritvora određena im je mera zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa svedokom na udaljenosti manjoj od 100 metara, kao i obaveza da se javljaju nadležnoj policijskoj stanici svakih 15 dana. Tužilaštvo je na ovu odluku uložilo žalbu o kojoj treba da se odluči.

Knežević se tereti za krivična dela neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću i teško delo protiv zdravlja ljudi, dok se njegovoj majci stavljaju na teret ista dela u pomaganju. Oni su se na saslušanju u Tužilaštvu branili ćutanjem. Kako se sumnja, Sava se u neregistrovanoj ordinacaciji Dr Sauvage na Terazijama, od 2. januara prošle do 8. aprila ove godine, za novčanu naknadu bavio pružanjem medicinskih usluga bez odgovarajuće stručne spreme i licence za rad.

Izvodio je, kako se navodi, liposukcije, transfere masti, korekcije usana, prikrivajući od pacijenata činjenicu da nije stručno osposobljen za pružanje ovih medicinskih usluga i izvođenje medicinskih zahvata. Nakon toga im je izdavao medicinske izveštaje sa propisanom terapijom, lekovima bez pečata i sa lažnim brojem licence, za dogovorenu naknadu.

Izvor: Blic.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button