Drama u Niškoj Banji: Ćelavi i buckasti muškarac mamio devojčice u svoj sivi automobil, policija pojačala patrole oko škole

Osoba (56) koja odgovara opisu koji su deca dala saslušana je u MUP, a o svemu je obavešteno i Osnovno javno tužilaštvo u Nišu

Građani Niške Banje digli su se na noge zbog ćelavog i punijeg muškarca, koji je u malom sivom automobilu, pirotskih tablica, kružio Banjom i pozivao decu da pođu s njim.

poruka
porukafoto: Marko Smiljkovic

Kako saznajemo, najmanje troje dece se požalilo roditeljima na nepoznatog čoveka koji ih je presretao na ulici i terao ih da uđu u njegov auto.

Tri slučaja

– Jedan slučaj se desio kod osnovne škole, drugi slučaj kod kružnog toka, a treći u centru Banje. On je u sva tri slučaja video devojčice na ulici, zatim bi stao i zvao ih da pođu s njim. Jedno dete je odmah otrčalo u obližnje dvorište i ispričalo šta se desilo – pričaju meštani za Kurir i dodaju da su se odmah organizovali.

potraga
potraga foto: Marko Smiljkovic

– Neko je okačio obaveštenje na Fejsbuk, a neko od roditelja je obavestio i policiju – kaže žitelj Banje. U niškoj policiji su nam potvrdili da su dobili ovu prijavu, kao i da su preduzeli sve neophodne radnje iz svoje nadležnosti.

direktor škole
direktor školefoto: Marko Smiljkovic

– Policija je odmah po saznanju da su se na društvenim mrežama pojavili navodi da nepoznata osoba kruži automobilom ulicama Niške Banje i poziva decu da uđu u vozilo pojačala patrole na ovom području i intenzivnim radom pronašla muškarca (56), koji je vozio auto na koji su građani ukazali. S njim je obavljen razgovor i obavešteno je Osnovno javno tužilaštvo, po čijem nalogu policija i dalje radi na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti ovog događaja – rekli su u PU Niš i dodali:

Apel građanima

– Pozivamo građane da, ukoliko imaju ovakva saznanja, to odmah prijave policiji, a ne da to objavljuju na društvenim mrežama i na taj način otežavaju rad službenika.

Direktor škole

Odmah smo reagovali

Darko Milojković, direktor OŠ „Ivan Goran Kovačić“ u Niškoj Banji, kaže da su i oni reagovali, iako nisu dobili nikakvu prijavu od građana. – Odmah smo reagovali i pozvali policiju na osnovu onoga što smo videli na Fejsbuk grupi, da neka osoba ide oko škole i mami decu u automobil – rekao je direktor.

Izvor: Kurir.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button