Darko Mladić: Novim dokazima do revizije suđenja

„Sigurno neće biti lako do postupka za reviziju presude generalu Ratku Mladiću, ali ima još puno dokumenata koji treba da se pronađu a skriveni su po arhivama“, izjavio je sin osuđenog ratnog komandanta Vojske Republike Srpske Darko Mladić.

On je za Uranak K1 TV rekao da je izdvojeno mišljenje jedne sudije bitno različit momenat u odnosu na tri prema nula iz prvostepene presude.

Izvor: EPA (Peter Dejong)

„Sigurno neće biti lako do revizije postupka. Nije tačno da nemamo šta još da radimo. Ima volšebno zagubljenih dokumenata iz arhiva 28. divizije, i drugih dokumenata koji stoje sakriveni u raznim arhivama“, rekao je Mladić.

On je upozorio i da četvorica sudija koji su doneli presudu samo prepisali prvostepenu presudu, i naveo da se jedan od njih za četiri meseca upoznao sa obimnim materijalom.

„Ima još puno toga da se radi i pronađu neka dokumenata. Novi dokazi moraju da se uvedu, i da se skrene pažnja na kršenja procedura i pravilnika“, rekao je Darko Mladić.

Govoreći o zemlji služenja kazne, on je istakao da nema informaciju da će Ratko Mladić služiti kaznu u Velikoj Britaniji.

„Ako je to tačno, znači da su ponovo prekršili sva svoja pravila. Predsednik Aleksandar Vučić se založio da osuđeni Srbi služe kazne u Srbiji i Republici Srpskoj, što bi bilo logično. Porodica na to ne može da utiče, a država može“, rekao je Mladić.

Dodao je da britanski zatvori ne ispunjavaju osnovne standarde za služenje kazne.

Istakao da su tamo u zatvoru „klali“ generala Radoslava Krstića i ocenio da treba izbeći to svojevrsno novo suđenje u zatvoru.

Izvor: Tanjug, RTV

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button