Carinici na Batrovcima zaplenili više od 600 grama zlata

Da je budnost carinika na još višem nivou upravo zbog uobičajenih letnjih gužvi, koje mnogi koriste kao priliku za različite vidove krijumčarenja, pokazuje i zaplena više od 600 grama zlatnog nakita, koje je jedan putnik pokušao da ilegalno prenese preko granice u neseseru sa kozmetikom.

narukvice, zaplena, nakit
foto: Carina Srbije

Prekršaj je otkriven 24. jula 2021. godine na ulaznoj strani prelaza Batrovci, kada su carinici u saradnji sa policijom za detaljan pregled izdvojili „maserati“ francuskih registarskih oznaka.

narukvice, zaplena, nakit
foto: Carina Srbije

Njime je sam putovao mlađi muškarac, državljanin Turske, koji je prethodno rekao da nema ništa za prijavljivanje sem ličnog prtljaga.

narukvice, zaplena, nakit
foto: Carina Srbije

Međutim, prilikom detaljnog pregleda, u jednoj od torbi koja se nalazila u prtljažniku automobila, pronađen je kozmetički neseser pun narukvica i dukata, čija je vrednost procenjena na oko 27.000 evra.

narukvice, zaplena, nakit
foto: Carina Srbije

Kako putnik nije prijavio zlatni nakit, niti je imao bilo kakvu dokumentaciju o njegovom poreklu, protiv njega je pokrenut prekršajni postupak pred nadležnim sudom, do čijeg će okončanja pomenuto zlato biti zadržano.

Izvor: Kurir.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button