Znatiželjne Nišlije pratile prve probe nove fontane

Izgradnja nove fontane na mestu gde je nekada bio parking kod Gradska kuće se privodi kraju a prve probe sa vodom izazvale su veliku pažnju građana koji su se zatekli na Trgu. U večernjim satima izprobani su svetlosni efekti fontane.

Fotografije sa ovog događaja brzo su preplavile društvene mreže.

‚‚ Biće to prava slika Niša kao evropskog grada‚‚- ističe gradonačelnica Dragana Sotirovski koja je pratila probe fontane.

Nenad Stanković dodaje da je ovo nekoliko dana sa lepim vremenom izvođeč radova, firma Gramond, iskoristio za poslednje provere mehanizma koji je stigao iz Nemačke i tiče se rada fontane.

‚‚Na stubovima za osvetljenje koji se nalaze oko fontane biće postavljeni zvučnici jer je fontana i muzička i radiće tako što će biti uspostavljena sinhronazicaja pokreta vode sa melodijama koje će se čuti. U toku su razgovori sa izvođečima radova oko izbora muzike koja će se čuti. Naša je ideja da melodije budu i niške i strane‚‚- kaže Stanković.

Dodaje da postoji nekoliko programa rada fontane koji će se smenjivati, odnose se na svetlo i vodu, a prema njegovim rečima osoblje koje bude upravljalo fontanom moći će to da radi i uz pomoć mobilnog telefona.

‚‚Posebno će biti zanimljivo to što će voda u večernjim satima biti u boji sa posebnim efektima. Kada se to spoji sa muzikom mislim da će biti pravo uživanje za šetače‚‚- ističe Stanković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button