Vulin: Veće prisustvo policije doprineće povećanju osećaja sigurnosti kod ljudi

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prisustvovao je danas sednici Saveta za bezbednost grada Zaječara na kojoj je analizirana bezbednosna situacija u ovom gradu i predložene aktivnosti koje će u saradnji grad i policijska uprava preduzeti u cilju njenog unapređenja.

studiob.rs

Ministar Vulin je na sednici kojoj je prisustvovao i gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, istakao da je stanje bezbednosti na području koje pokriva Policijska uprava u ovom gradu povoljno i da je u prva dva meseca ove godine u odnosu na isti period prethodne stopa kriminala smanjena za oko 16 odsto.

Ministar je naglasio da će u narednom periodu poseban akcenat biti na povećanju vidljivosti policije na ulicama, u školskim dvorištima, parkovima i ocenio da će veće prisustvo i angažovanje policije, posebno kroz svakodnevne kontakte sa građanima, dovesti do povećanja osećaja sigurnosti i bezbednosti ljudi.

Prema njegovim rečima, samo timskim radom policije i lokalne samouprave, zajedničkim delovanjem kroz razmenu znanja, informacija i uzajamnu pomoć možemo se uspešno suprotstaviti bezbednosnim izazovima i stvoriti bezbedno okruženje za sve naše građane.

Lokalni saveti za bezbednost, kako je istakao, odlična su osnova za to, jer takav vid saradnje dovodi do rešenja koja doprinose smanjenju stope kriminala i efikasnom preventivnom delovanju.

Gradonačelnik Zaječara i predsednik Saveta za bezbednost grada Zaječara Boško Ničić zahvalio se ministru Vulinu i direktoru policije Vladimiru Rebiću i njihovim saradnicima na poseti gradu.

Govoreći o bezbednosti na teritoriji grada Zaječara, Ničić je naglasio da je saradnja između Policijske uprave i lokalne samouprave veoma značajna spona, na čemu posebno treba raditi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button