Vučić predao Zaevu prvi kontingent Fajzerovih vakcina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić predao je premijeru Severne Makedonije Zoranu Zaevu prvi kontingent od 4.680 vakcina protiv koronavirusa. Srbija nema nikakvih drugih interesa osim što pokazuje prijateljstvo prema građanima Severne Makedonije, istakao je Vučić.

foto: rs.n1info.com

Na graničnom prelazu Tabanovce, Zoran Zaev je dočekao Aleksandra Vučića koji mu je uručio 4.680 vakcina „Fajzer“ neophodnih za imunizaciju građana protiv koronavirusa.

„Srećan sam što građani Severne Makedonije mogu da krenu u imunizacije i pre nekih drugih u regionu u ovom delu sveta i što smo mogli da pomognemo braći i prijateljima“, naglasio je Vučić u obraćanju na graničnom prelazu Tabanovce.

Aleksandar Vučić izjavio je da će i iz EU stići vakcine u zemlje regiona i da će nam one biti potrebne kada god da stignu, ali da je i ova situacija pokazala da se u kriznim vremenima važi, pre svega, ono „u se, i u svoje kljuse“.
Srbija nema nikakvih drugih interesa sem da pokazuje priajateljstvo prema svim građanima Severne Makedonije, naglasio je predsednik.

Mogli smo još pre 10 dana to da uradimo, dodao je Vučić, ali da smo imali mnogo problema sa dobijenjeme dozvole za izvoz, pošto striktne procedure moraju da se ispoštuju.

Vučić je istakao da je kompanija „Fajzer“ tražila da se vakcine predaju po svim procedurama
U pitanju je polovina od ranije dogovorenih oko 8.000 doza koliko će Srbija obezbediti Severnoj Makedoniji.
Predsednik Vučić izjavio je da će zdravstveni radnici koji su učestvovali u procesu vakcinacije u Srbiji dobiti dodatnu podršku od 10.000 dinara.

Ponosan sam što smo članica NATO, ali svi smo svesni da nedostaju vakcine u svetu, izjavio je premijer Severne Makedonije Zoran Zaev.

Dodao je da je Severna Makedonija srećna što srpski narod ima više vakcina i izrazio zahvalnost predsedniku Aleksandru Vučiću, premijerki Ani Brnabić što je srpsko rukovodstvo, kao i narod bio spreman da vakcine koje ima podeli sa makedonskim narodom.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button