Više od 300 usluga MUP-a od danas može da se plati i elektronski

Građani Srbije od danas sve uplate za više od 300 usluga koje pruža Ministarstvo unutrašnjih poslova vezane za lična dokumenta, ali i druge usluge koje pruža MUP moći će da plate elektronskim putem, preko portala eUprava „Plati“, kreiranjem jedinstvene uplatnice.

MUP Srbije

Usluga „Plati“ dostupna je na adresi www.plati.euprava.gov.rs, kao i na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova www.mup.gov.rs u rubrici građani – dokumenta građana.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji je prisustvovao prezentaciji ove usluge, istakao je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova prvi organ državne uprave koji je građanima omogućio da takse i naknade za usluge koje pruža MUP plate jednostavno i lako, bez čekanja u redovima, elektronskim putem.
„Kada sledeći put budete bili ljuti zato što su redovi ispred nekog šaltera dugi ili mislite da previše čekate u redu, treba da znate da imate alternativu i da plaćanje možete da obavite od svoje kuće onlajn“, rekao je ministar Vulin i istakao da redovi mogu da postanu prošlost ukoliko građani to žele.
Ministar je naveo da je ova nova e-usluga Ministarstva unutrašnjih poslova, značajna ne samo za građane, već i za privredu i firme.
Direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Mihajlo Jovanović istakao je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova prvi organ državne uprave koji je građanima ponudio ovaj novi način plaćanja.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button