U toku je javni poziv za uslugu personalnog asistenta

Kao i prethodne godine očekuje se da i ove godine bude na raspolaganju 40 personalnih asistenata

U toku je javni poziv za uslugu personalnog asistenta koji pružaju pomoć osobama sa invaliditetom, dok će za lične pratioce biti raspisan u maju mesecu. Kao i prethodne godine očekuje se da i ove godine bude na raspolaganju 40 personalnih asistenata, a izdvojeno je i isto novca iz budžeta grada- 31 milion dinara.

Kako bi se položaj osoba sa invaliditetom u Nišu unapredio i ove godine otvoren je konkurs za sve kojima je potrebna usluga personalnog asistenta. Dok će u maju biti otvoren konkurs i za lične pratioce. Kada je u pitanju personalna asistencija, svi rokovi su ispoštovani, kaže zamenica gradonačelnice zadužena za socijalan pitanja, Dušica Davidović.

Davidović, dodaje da je grad prošle godine finansirao 40 personalnih asistenata, a toliko će biti angažovano i ove godine. Za sledeću godinu Davidović je najavila možda i uslugu pedagoških asistenata.

Prema njenim rečima iz budžeta grada izdvojen je 31 milion za personalne asistente i 10 miliona za lične pratioce. Dodaje da je to sasvim dovoljno sredstava za ove usluge.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button