U Srbiji do danas vakcinisano oko 520.000 građana

Premijerka Ana Brnabić je, povodom sto dana rada Vlade, poručila da je do danas vakcinisano oko 520.000 građana i da je Srbija jedina zemlja na svetu u kojoj građani imaju pravo da biraju koju će vakcinu da prime. Navela je da je nedavnim hapšenjem kriminalne grupe data jasna poruka da je „Srbija jaka i bezbedna zemlja u kojoj nema zaštićenih“.

foto: rtv-vranje.rs

Predsednica Vlade Ana Brnabić je, povodom sto dana rada Vlade, uručila nagrade „Dobročinitelj“ i kako je rekla, najbolje je da u takvom društvu predstavi rezultate Vlade u prvih 100 dana.

Brnabićeva je istakla da su otvorene dve potpuno nove bolnice u Beogradu i Kruševcu, sa više od 1.500 kreveta za pacijente obolele od kovida.

„Jedna smo od samo dve ili tri zemlje na svetu koja je uspela ovako nešto, da tokom ovakve krize, u samo četiri meseca, izgradi potpuno nove bolnice, i to ne jednu, već dve, kako bi pokušala da stavi još jednu odbranu za naš zdravstveni sistem i još jednu pomoć i podršku svim našim građanima“, navela je Ana Brnabić.

Dodala je da je započeta i masovna imunizacija građana i da je Srbija bila druga zemlja u Evropi u koju su stigle vakcine protiv kovida.

„Kao treća zemlja Evrope, posle Velike Britanije i Švajcarske, a tri dana posle EU, započeli smo vakcinaciju našeg stanovništva. Do danas smo vakcinisali oko 520.000 ljudi, revakcinisali oko 21.000 i jedina smo zemlja na svetu u kojoj građani mogu da biraju vakcinu“, naglasila je premijerka.

Govoreći o borbi protiv organizovanog kriminala, Ana Brnabić je rekla da su pokazali hrabrost i odlučnost, kao i to da je predsednik Vučić najavio tu borbu, a da ju je Vlada stavila u vrh liste svojih prioriteta.

Predsednica Vlade je navela da je tim hapšenjem data snažna i jasna poruka: Srbija je jaka i bezbedna zemlja u kojoj nema zaštićenih.

Poručila je da se ta borba nastavlja, a da će se posebno fokusirati na one koji su radili za državu, a štitili kriminalce.

Ana Brnabić je rekla da je Vlada usvojila akcioni plan i formirala Radnu grupu za implementaciju medijske strategije, i osnovala Radnu grupu za bezbednost i zaštitu novinara.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button