U Nišu je stiglo 16.000 doza kineske vakcine

U Nišu je stiglo 16.000 doza kineske vakcine ,,sinofarm“ za revakcinaciju. Prema rečima direktora niškog Doma zdravlja dr Milorada Jerkana, do ponedeljka se očekuje da bude dato preko 50 000 doza vakcina ukupno. Iako je vakcinacija u toku, broj prvih pregleda i pozivitnih na koronavirus se ne smanjuje.

Dr Milorad Jerkan, direktor Doma zdravlja u Nišu, ističe da se do ponedeljka očekuje da će biti dato preko 50 000 doza vakcina, što prvih, što druge doze. Ističe da je završena revakcinacija Fajzerovom vakcinom, a da je dato i 600 prve doze ruske vakcine ,,sputnjik“ medicinskim radnicima iz okolnih domova zdravlja.

Iako je vakcinacija u toku i prvih pregleda i pozitivnih na kovid se ne smanjuje. Trenutno su kovid pacijentima dostupne kovid ambulanta ,,Čair“ i ,,Duvanište“, gde se dnevno pregleda između 500 -700 pacijenata, prvih pregleda bude od 130 do 200, a pozitivnih na kovid-19 između 50 -70.

Podsetimo, vakcinacija građana obavlja se i dalje na 5 punktova u gradu, a građani se moraju prijaviti za vakcinu preko portala e- uprave ili pozivom na nacionalni broj, dok se revakcinacija se obavlja u centralnom objektu Doma zdravlja, ulaz broj 5 i u zdravstvenoj stanici u Niškoj banji. Vakcinacija građana je od 8 do 15 sati, dok je revakcinacija od 15 do 20 sati prema unapred zakazanim termnima. Za revakcinaciju nije potrebno ponovno prijavljivanje.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button