U KC Niš 302 pacijenta

U Covid objektima Kliničkog Centra Niš hospitalizovano je ukupno 302 pacijenta. Kod 241 pacijenta je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19.
Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 5 je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju.
Svi pacijenti su pod 24 – časovnim nadzorom i detaljnim monitoringom životnih funkcija od strane lekara i medicinskog osoblja niškog Kliničkog centra.
Njihov klinički status se procenjuje iz minuta u minut, a terapijske mere preduzimaju u odnosu na terapijski odgovor.
Nažalost, uprkos svim naporima lekara niškog Kliničkog centra, 2 pacijenta, sa potvrđenim virusom Covid -19, je preminulo.
U Covid bolnici u Kruševcu, trenutno je hospitalizovan 243 pacijenta. Kod 197 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19.
Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 15 je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju.
Nažalost, uprkos svim naporima lekara Kruševačke Covid bolnice, 8 pacijenata, sa potvrđenim virusom Covid -19, je preminulo.
U ZC Lekovac u Covid bolnici, trenutno je hospitalizovano 99 pacijenata. Kod 72 pacijenta je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19.
U 4 Covid bolnice u ZC Vranje, ukupno je hospitalizovano 150 pacijenata. Kod 140 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa.
Među hospitalizovanim pacijentima, nema dece zeražene virusom Covid -19.
Nažalost, uprkos svim naporima lekara ZC Vranje, 2 pacijenta, sa potvrđenim virusom Covid -19, je preminulo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button