U izgrađenim stanovima za izbegla lica, još se niko nije uselio

U naselju Branko Bjegović, 60 stanova za izbegljice i 15 stanova za socijalno ugrožena lica i dalje čeka svoje stanare

Iako je izgradnja stanova za izbegla lica u naselju Branko Bjegović završena pre par meseci, još se niko nije uselio. Ostalo je još da se uklone kvarovi unutar stanova , a ti radovi su kaže zamenica gradonačelnice Dušica Davidović, bili u zastoju zbog vanrednog stanja. Trenutno je u toku postupak dobijanja električne energije. Koliko će još vremena biti potrebno da izbegla lica konačno dobiju svoj dom, Davidović nije mogla da precizira , ali očekuje da će biti uskoro.

U naselju Branko Bjegović, 60 stanova za izbegljice i 15 stanova za socijalno ugrožena lica i dalje čeka svoje stanare. Rokovi za useljenje su bili pomerani više puta. Dodatno na to uticalo je i vanredno stanje. Iako su mislili da će do kraja oktobra biti sve završeno sačekao ih je još jedan problem, kako navodi zamenica gradonačelnice Niša, Dušica Davidović – neozbiljnost izvođača radova. Dodaje da do sada izvođač radova nije ukolono kvarove u stanovima i predao neophodnu dokumentaciju kako bi se stanovi priključili na električnu energiju.

Davidović ističe da grad ne može protiv izvođača, već samo da nastavi pritisak da se radovi što pre završe. Koliko će biti potrebno vremena da se ova lica usele u stanove, nije mogla da precizira.

Davidović dodaje da su pojedina izbegla lica želela da otkupe i seoska domaćinstva, ali da i to pitanje nije rešeno i da je bilo zastoja. Od ukupno 15 seoskih kuća, Grad je uspeo da obezbedi ukupno 5 kuća koje mogu da se otkupe.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button