Tiodorović: Nije smelo da se desi da neko primi dve različite vakcine

Epidemiološka situacija u Vranju je vanredna zbog opuštanja građana i neadekvatne kontrole inspekcija, izjavio je danas epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović.

Vranje su danas posetili članovi republičkog Kriznog štaba, Ministarstva zdravlja i Instituta „Batut“ kako bi uvideli zašto je u tom gradu povećan broj novozaraženih, a zaključak je da je do toga dovelo nepoštovanje mera.

Tiodorović: Procena – prisutno oko 30 odsto britanskoj soja

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je danas da su procene da je od ukupnog broja novozaraženih u Srbiji prisutnost britanskoj soja u toj populaciji oko 30 odsto.

Odgovarajući na pitanje novinara u Vranju o mogućem uvođenju policijskog časa, Tiodorović je rekao da je medicinski deo Kriznog štaba predložio mere za koje smatra da bi najbrže zaustavile širenje zaraze.

Tiodorović o Vranjancu koji je primio različite vakcine

Slučaj Vranjanca koji je greškom primio dve različite doze vakcina, Fajzer i Sinofarm, ne sme da se ponovi, rekao je danas epidemiolog Branislav Tiodorović i dodao da je greška verovatno nastala zbog nepoštovanja procedure vakcinacije.

„Desilo se nešto što nije smelo i moglo da su poštovane procedure“, rekao je Tiodorović nakon sastanka predstavnika republičkog i gradskog kriznog štaba u Vranju.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button