Tiodorović: Bez otvaranja restorana, možda bašte

O otvaranju restorana ne možemo da govorimo u ovoj situaciji, eventualno o otvaranju bašti na otvorenom, ali i to ne pre nego što prođe još nekoliko dana, izjavio je epidemiolog i član Kriznog štaba dr Branislav Tiodorović.

Foto Tanjug/ S. Miljević

„Tek sledeće nedelje možemo govoriti o tome, ako se stvarno cifre promene, ako budu daleko manje, da će se eventualno razmišljati o malim skupovima, ali ne o svadbama od 200, 300, 500 ljudi“, rekao je Tiodorović sinoć za RTS.

Tiodorović: Naše mere na granici su recipročne

Epidemiolog Branislav Tiodorović upozorio je da naši građani iz dijaspore koji će narednih dana doći u zemlju predstavljaju potencijalnu opasnost i dodao da su mere koje su uvedene recipročne.

Tiodorović je sinoć u emisiji „Upitnik“ na javnom servisu rekao da su epidemiolozi u Srbiji skretali pažnju na opasnost od dolaska naših građana iz inostranstva, ali je dodao da neće doći tako veliki broj kao pre godinu dana.

Tiodorović: Nova procena sutra, nisam optimista

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović izjavio je da su u utorak održane konsultacije, na kojima je odlučeno da se za sada ništa ne menja u merama, a da se nova procena izvrši sutra.

„Imali smo konsultacije. Lažna je ta dilema „ili ili“, već i zdravstvo i ekonomija. Ali, sada moramo dati prednost zdravsvu, jer imamo veliki broj pozitivnih, pacijenata na respiratoru“, rekao je sinoć Tiodorović.

Epidemiološka situacija teška, spas u vakcinaciji

Epidemiološka situacija u zemlji nije dobra, a jedini izlaz je u vakcinaciji.

Epidemiolog Branislav Tiodorović rekao je sinoć za RTS da je situacija takva, jer mere nisu primenjene predviđenim intenzitetom i nije bilo dovoljno kontrole.

Izvor: Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button