Sve više građana za vakcinaciju, petina bira vakcinu

Procenat građana koji bi se vakcinisali raste u odnosu na prethodni period, a procenat ispitanika koji su protiv vakcinacije pao je na 24 procenta, rezultati su novog istraživanja agencije „Faktor plus“.

EPA-EFE/CHAMILA KARUNARATHNE

Dnevnik “Blic” prenosi da četvrtina građana ističe da bi se vakcinisalo bilo kojom vakcinom, a vakcine određenog proizvođača preferira 21 odsto ispitanika.

Odgovor o vakcinaciji istraživačima nije dalo 11 procenata ispitanika.

Plan vakcinacije kao odličan ocenjuje 64 procenata ispitanika, 16 procenata ističe da je veoma dobar, 11 procenata ispitanika ocenjuje ga kao dobar, dok sedam odsto ispitanih kaže da nije baš najbolji, a tek dva odsto tvrdi da je loš.

Čak 60 procenata ispitanih kaže da je za uspešnu vakcinaciju najzaslužniji predsednik države Aleksandar Vučić, 11 odsto zasluge daje Kini, za osam procenata zasluge pripadaju Vladi Srbije, a tri odsto da je zaslužna Rusija dok dva odsto ocenjuje da je u pitanju EU.

Prema istraživanju, 68 procenata građana i dalje strahuje za zdravlje, 59 procenata plaši se ekonomskog razvoja situacije zbog pandemije, 30 procenata oseća solidarnost, 21 odsto otuđenost, 11 procenata optimizam, a devet procenata ispitanika kaže da je dominantan osećaj depresija.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button