Svadbe se ne otkazuju: Ako neko želi da otkaže događaj, nudi mu se novi termin u naredne 2 godine

Član Upravnog odbora ivent industrije Nikola Janković kaže da ta industrija ne očekuje da će biti bitnijih promena u pogledu organizacije proslava sa početkom nove sezone.

Foto: Profimedia

Kako ističe, trenutno nema overbukinga. U većim restoranima i hotelima uglavnom su popunjeni vikendi do 1. novembra, eventualno poneki petak, i sporadično se rezervišu sale radnim danom, jer domaćini žele da termin prilagode gostima iz inostranstva. Posle 1. novembra, inače se organizuje manje svadbi, a više korporativnih proslava i drugih veselja – navodi Janković.

Prema njegovim rečima, u broju zvanica primetan je jasan pad. Kapaciteti sala nisu popunjeni, tako da su gubici veliki, jer ivent industrija „samo radi da pokrije troškove“.

– Ljudi i dalje zovu da zakazuju, ali je primetan pad gostiju. Plaše nam se zvanice, dolazi manji broj gostiju. Trenutno nema mnogo otkazivanja, a da li će ih biti, zavisi od dostupnosti pravih informacija građanima – kaže on.

Kako objašnjava, u slučaju da neko želi da otkaže događaj, nudi mu se novi termin u naredne dve godine, a avans se vraća i tu je ivent industrija na gubitku.

Ivent industrija je zauzela jasan stav koji je u dopisu poslat Vladi Republike Srbije i ministarstvima. Ogromni su gubici koje je ivent industrija pretrpela, a to još nije prepoznato. Ne očekujemo da će biti zatvaranja, represija i prekida poslovanja, jer okupljanja nisu generator ovog rasta – kaže Janković.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić ističe da Grad Beograd ne planira nikakve nove mere kada je reč o društvenom a posebno privrednom životu.

– Prvo, Beograd je najodgovorniji kada je u pitanju vakcinacija jer je vakcinisano preko 55 odsto gradanki i građana i nema razloga da delimo sudbinu lokalnih samouprava gde nema ni 20 odsto vakcinisanih. Drugo, već godinu i po dana živimo sa virusom i za razliku od početka epidemije kada o virisu nisu znali ništa ni lekari, ni naučnici pa je zatvaranje društva bilo prilika da im se da vreme da nađu lek, mi sada imamo vakcine. Nova zatvaranja i restrikcije neće dati rezulate i predstavljaju samo alibi da se kaže da se nešto radi – smatra Vesić.

Izvor: Kurir.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button