Stipendije „Za žene u nauci“

Mlade žene koje se bave naučnim istraživanjima u oblasti prirodnih nauka i ove godine mogu da konkurišu za Nacionalne stipendije u okviru svetski poznatog programa L’Oréal – UNESCO „Za žene u nauci“ .

originalmagazin.com

Konkurs za ovu godinu je u toku i prijave su otvorene do 30. aprila ove godine.

U okviru jedanaestog ciklusa ovog programa u Srbiji, najtalentovanijim mladim naučnicama biće dodeljene tri stipendije, svaka u iznosu od po 5.000 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Za stipendije „Za žene u nauci“ mogu da konkurišu naučnice koje se bave naučno-istraživačkim radom u oblasti prirodnih nauka, imaju do 35 godina i završene ili upisane doktorske studije.

Prijave se podnose elektronskim putem, a na veb sajtu www.zeneunauci.co.rs moguće je naći više informacija o samom programu i načinu prijavljivanja, uključujući i prijavni formular i opšta pravila konkursa za 2021. godinu.

Program Nacionalnih stipendija deo je velikog globalnog programa L’Oréal – UNESCO „Za žene u nauci“ koji kroz različite vidove podrške nastoji da promoviše talentovane žene u svetu nauke, njihovu ulogu u društvu, kao i doprinos naučnom napretku.

Kroz lokalni program u Srbiji je do sada za svoj izuzetan naučno-istraživački rad nagrađeno čak 29 srpskih naučnica, u ukupnom iznosu koji prevazilazi 15 miliona dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button