Staro groblje u potpunosti je očišćeno od šiblja i rastinja

Niško Staro groblje na kome je sahranjivanje obustavljeno pre pola veka, dobija novi izgled. Očišćeno je rastinje i šiblje i sada su sve staze između grobova prohodne, a za razliku od ranijih godina sada se može prići svakom spomeniku. Narednih dana biće postavljena i rasveta, a očekuje se da celokupan kompleks bude i ograđen.

Staro groblje u Nišu posle više od 50 godina u potpunosti je očišćeno od šiblja i rastinja i sada su sve staze između grobova prohodne tako da se svakom spomeniku može prići, za razliku od prethodnih godina. Kako kaže predsednik GO Palilula, Bratislav Vučković, prvi put su svi spomenici vidljivi i dostupni. Dodaje da je prvi put posle mnogo godina uređenje Starog groblja deo programa održavanja JKP ,,Mediana“. Za narednu godinu planira se milion dinara za radove na Starom groblju.

Pored Javno- komunalnog preduzeća ,,Mediana” učestvovali su i radnici koji su angažovani preko Centra za socijalni rad, Udruženje Radne akcije Delijski Vis i Udruženje Roma.

Niško staro groblje iz 18. veka, na kome je sahranjivanje obustavljeno pre 50 godina, dobija novi izgled. Ideja je da u budućnosti to bude memorijalni kompleks o čemu će se tek odlučivati sa gradom i Niškom eparhijom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button