Šta sve radi tokom vikenda u Nišu!?

Otvoreni tržni centar ,,OTC“ i cvetna pijaca, kao i robni deo pijace ,,Krive livade“, ,,Ćele kula“ ,“Tvrđava“ i ,,Durlan-bašta“ od danas ne rade, sve dok se epidemiološka situacija u Nišu ne stabilizuje, navodi se u odluci Štaba za vanredne situacije.

Sve ostale pijace u sastavu JKP ,,Tržnice“ kako se navodi radiće uobičajeno, uz poštovanje svih epidemioloških mera. Na svim pijacama postoje dezo- barijere i kovid redari koji kontrolišu poštovanje mera.

Podsetimo, na snazi su nove mere Republičkog kriznog štaba za suzbijanje epidemije koronavirusa do 21. marta. Ovom odlukom zabranjen je rad ugostiteljsim objektima, kafićima, kafanama i restoranima, uslužnim delatnostima, kao što su kozmetički i firzerski saloni. Takođe, nije dozvojen rad tržnih centara, teretana i drugih objekata za sport i rekreaciju.

Dozvoljen je rad zanatskim delatnostima, kao što su obućari, kamenoresci ili šnajderi. Dozvoljen je rad auto perionica, beznskih pumpi samo u delu gde se toči gorivo. Apoteke i prehrambrene prodavnice mogu da rade.

Zabranjen je rad ustanovama kulture, bioskopima, muzejima, galerijama. Šalteri banaka, pošte i državnih uprava su otvoreni za građane.Podsetimo, stariji osnovci i srednjoškolci su prešli na online nastavu.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button