Srpski telohranitelji na Sardiniji našli novčanik sa 6.000 evra

Srpski telohranitelji, koji su se poslom obreli na Sardiniji, čuvenom odredištu svetskih milionera, našli su na šetalištu Porto Červo novčanik sa oko 6.000 evra i 15 kartica i vratili ga vlasniku! Za svoje poštenje bogato su nagrađeni.

Foto: Shutterstock

Nekoliko naših momaka je 1. septembra u kasnim večernjim satima, posle dnevnih zadataka, krenulo u šetnju pored obale. Jedan od njih je slučajno nagazio na skupoceni novčanik u kojem je bilo oko 6.000 evra i 15 kartica. Nisu oklevali ni sekunde i odmah su krenuli u potragu za vlasnikom. Novčanik su predali lokalnom čuvaru i vlasnik je ubrzo pronađen. Vlasnik je bio oduševljen gestom naših momaka i uzvratio je nagradom. Poželeo je da o ovom činu obavesti lokalne vlasti tako da delo nije prošlo neprimećeno.

Predrag Balcacanović, prvi čovek World Intelligence Association sa sedištem u Beogradu, koji je nosilac instruktorskog crnog pojasa bliskog borenja i samoodbrane sa licencom za rad u više od 30 zemlja, potvrdio je da su pronašli novac.

– Vraćali smo se pred ponoć sa zadatka i prema običaju smo krenuli obalom u šetnju. Goran, Adrijan, Stevan i ja smo sumirali utiske posle dnevnih poslova kad je jedan od momaka u polumraku nagazio na nešto podeblje. Osvetlili smo i ugledali poveći novčanik. Izvadio sam maramicu iz džepa, obavio ga njom i podigao. Pozvali smo kolegu iz lokalnog GPS Sekjuritija i zajedno smo otvorili novčanik tražeći neki lični dokument vlasnika – kaže naš telohranitelj.

Dodaje da je vlasnik brzo nađen.

– Bio je iznenađen, ali veoma zahvalan. Insistirao je da nas nagradi i da o tome obavesti lokalne vlasti čime nam je ukazao čast – navodi Balcacanović.

Srbija i Beograd su u oktobru 2020. dobili priliku da budu sedište Svetske organizacije za bezbednost, a Balcacanović je posle 18 godina bavljenja ovim poslom i 10 godina predsedavanja u Srpskoj asocijaciji telohranitelja dobio čast da ponese titulu direktora.

Angažovanje na Sardiniji je još jedan dokaz da srpski telohranitelji imaju svetski ugled.

Izvor: Kurir.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button