SRPSKI METEOROLOG NAJAVIO: Biće više snega nego prethodne dve godine

Goran Mihajlović, meteorolog RHMZ, najavio je sneg već za utorak, ali i znatno više belog pokrivača tokom predstojeće zime nego prethodnih godina.

Foto: Ana Paunković

– U narednim danima nećemo imati tako niske temperature, ali je izvesno da će u brdsko-planinskim predelima biti snega, a onda tokom noći sledi zahlađenje. U utorak se očekuje sneg u skoro svim delovima Srbije, osim na zapadu i severu zemlje – rekao je Mihajlović za TV Prva i dodao:

– Ovo zahlađenje nas očekuje u prvoj sedmici decembra, zatim sledi otopljenje. A do kraja decembra se očekuje tipično hladno vreme i nešto češća pojava padavina. U odnosu na prethodne dve godine, možemo da očekujemo više snega – najavio je meteorolog.

On navodi i da je rano govoriti o prognozi za novogodišnju noć, ali da ima izgleda da ćemo u novu godinu ući sa snežnim pokrivačem:

– Negde pet do sedam dana do Nove godine bismo mogli da pričamo detaljnije o snegu za doček. Prošla zima je bila prosečno hladna, u odnosu na nju sada će biti više snega. Već u utorak će se formirati snežni pokrivač od pet centimetara.

Izvor: Kurir.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button