Srbija pooštrila mere za vikend

Na konferenciji za medije Kriznog štaba, koja je odrzana juce, saopšteno je detaljno kako će objekti raditi tokom vikenda.

Svi ugostiteljski objekti na teritoriji Srbije danas I sutra rade od 6 do 14 časova, nezavisno od toga da li imaju ili nemaju baštu. Nakon toga, dozvoljena je samo dostava tako da nakon 14 časova nije moguće vršiti ni „šaltersku uslugu“ u kafićima i restoranima.

Što se tiče ugostiteljskih objekata u ski-centrima, kako samostalnim tako i onim u okviru hotela, služenje hrane i pića tokom vikenda biće dozvoljeno samo na otvorenom – u baštama. Šalter usluga za objekte na stazama je takođe moguća samo do 14 h. Objekti iz oblasti ugostiteljstva dostavu hrane i pića mogu vršiti 24 časa dnevno.

Hoteli u čitavoj zemlji mogu obavljati delatnosti služenja hrane i pića u svojim restoranima i kafe barovima takođe do 14 časova svim građanima. Od 14 do 22 časa, ova usluga dozvoljena je samo i isključivo osobama koje imaju uplaćen smeštaj u tom hotelu ili nekom drugom kategorizovanom smeštaju. Ovo znači da osobe koje nemaju prijavljen boravak u hotelu ne mogu biti uslužene u hotelskim kafićima i restoranima u subotu i nedelju posle 14 časova. Akcenat u kontrolisanju poštovanja ove mere biće u najvećim ski-centrima u Srbiji.

Tržni centri, prodavnice neprehrambene delatnosti, kladionice, kockarnice, dečje igraonice, teretane, fitnes centri, baloni za fudbal i druge sportove – za dane vikenda radiće takođe od 6 do 1 h. Sportski objekti koji imaju unapred zakazana takmičenja biće dostupni isključivo za te namene i nakon 14 časova.

Objekti koji zadržavaju svoje radno vreme i na koje se ova ograničenja ne odnose su:
Trgovinski objekti, apoteke, benzinske pumpe, ordinacije, stomatološke ordinacije, laboratorije, pozorišta, veterinarske ambulante.

Kozmetički i frizerski saloni, saloni za negu lepote, i objekti iz delatnosti pružanja zanatskih usluga mogu za dane vikenda raditi od 6 do 20 časova.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button