Smenjen doktor koji je propagirao Ivermektin

Prof. dr Bojko Bjelaković iz Niša, jedan od lekara koji su bili administratori u bizarnoj vajber glupi „LNRE – Ivermektin preporuke“, smenjen je sa funkcije načelnika Odeljenja za kardiologiju na Klinici za pedijatriju KC Niš.

Foto: Shutterstock, Prinstcreen

Kako se saznaje u KC Niš danas je održan kolegijum, na kome je jednoglasno odlučeno da dr Bojko Bjelaković bude smenjen sa funkcije.

Kako je rečeno na Medicinskom fakultetu u Nišu, danas je održan sastanak Dekanskog kolegijuma na kojem je odlučeno da se pokrene pravna procedura povodom istupanja prof. dr Bjelakovića.

Podsetimo, dr Bojko Bjelaković bio je jedan od administratora opasne vajber grupe, u kojoj se, između ostalog preporučivalo lečenje simptoma korona virusa lekom ivermektin, koji je u Srbiji registrovan samo za veterinarsko lečenje.

Inače, Dr Bjelaković je i član organizacije „Lekari i roditelji za nauku i etiku“ koja na svom sajtu, između ostalog promoviše lek „Ivermektin“ za lečenje od korona virusa. Dr Bjelaković je u okviru ove organizacije član takozvanog „tima pedijatara“. Pored toga, ovaj lekar je i jedan od potpisnika peticije protiv vakcinacije dece vakcinama protiv kovida 19. Podsetimo, u Srbiji je odobrena vakcinacija dece od 12 godina sa pet vakcina protiv korona virusa, a očekuje se da se vakcinacija ovim vakcinama uskoro, po ugledu na zapadne zemlje, odobri i za decu od 5 godina.

Izvor: Kurir.rs/Blic

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button