Sanitetska vozila zdravstvenim ustanovama u Srbiji

Predstavnicima 20 zdravstvenih ustanova u Srbiji danas su uručeni ključevi 20 sanitetskih vozila, koja su nabavljena kroz program donacije EU, uz posredovanje UNOPS-a. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je posle primopredaje da je to veoma važna oprema, posebno u vreme pandemije, koja „znači život“ i da je donacija vredna više od 800.000 evra.

Tanjug,Zoran Žestić

Predstavnicima 20 zdravstvenih ustanova u Srbiji uručeni su ključevi 20 sanitetskih vozila, koja su nabavljena kroz program donacije EU, uz posredovanje UNOPS-a.

Primopredaji ispred Palate Srbije prisustvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, šef delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici, ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, predstavnicima UNOPS-a.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas posle primopredaje 20 sanitetskih vozila iz donacije Evropske unije da je to veoma važna oprema, posebno u vreme pandemije, koja „znači život“ i da je donacija vredna više od 800.000 evra.

Šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici izjavo je da je reč o novim, brzim i potpuno opremljenim ambulantnim vozilima koja će biti raspodeljena tamo gde je to najpotrebnije.

Predsednik Vučić obišao je vozila i porazgovarao sa predstavnicima zdravstvenih ustanova, koji su mu rekli da će im ova pomoć mnogo znači.

Sanitetska vozila dobile su Opšta bolnica u Ćupriji, domovi zdravlja u Gornjem Milanovcu, Kraljevu, Kruševcu, Leskovcu, Golupcu, Opšta bolnica Bor.

Takođe, vozila će stići i u domove zdravlja Knjaževac, Pirot, Krupanj, Žagubica, te u Gradski zavod za hitnu medicinsku pomoć Beograd i Opštoj bolnici u Novom Pazaru.

Vozila su dobili i Specijalna bolnica „Sveti Sava“, Opšte bolnice u Smederevskoj Palanci i Loznici, KBC „Bežanijska kosa“, te domovi zdravlja u Bujanovcu, Medveđi i Jagodini.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button