Ružić: Digitalizacija olakšala upis đaka prvaka

Za upis đaka u prvi razred osnovnih škola do sada se već prijavilo 14 odsto roditelja od ukupno 66.864 budućih prvaka, izjavio je danas ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić.

Foto Tanjug/ D. Kujundžić

Onlajn prijavljivanje putem portala eUprave započelo je 22. marta, podsetio je Ružić dodajući da je zvanično zakazivanje počelo juče, 1. aprila.

Ružić: U seriji ima simbolike, ali i relativizacije činjenica

Ministar i funkcioner SPS-a Branko Ružić izjavio je danas da u seriji „Porodica“ koja prikazuje događaje u vremehapšenja nekadašnjeg predsednika Srbije i SRJ Slobodana Miloševića ima simbolike, ali i relativizacije i stvari koje nisu utemeljene u činjenicama.

Ružić za TV K1 kao jedan od primera onoga što nije utemeljeno u činjenicama navodi scenu u kojoj Milošević stavlja pištolj pod vrat i ističe da to nije istina.

Manja zainteresovanost studenata, pokušaji antivaksera pogubn

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić konstatovao je danas da postoji manja zainteresovanost studenata za vakcinaciju protiv virusa korona i apelovao na sve građane da se vakcinišu jer je, kako kaže, vakcina jedini način da se izborimo protiv te pošasti.

Ružić je za TV K1 naveo da je za prvih nedelju dana, od kada su otvoreni punktovi na kojima se samo vakcinišu studenti, vakcinisano oko hiljadu njih.

Ružić: Inkluzija prioritet Strategije obrazovanja do 2030.

Svetski dan autizma obeležava se danas, a ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić istakao je da je inkluzija dece sa autizmom i drugim smetnjama u razvoju jedan od prioriteta Strategije obrazovanja do 2030. godine.

Ružić je za TV K1 podsetio da zakonska regulativa za inkluziju takvih đaka već postoji i napomenuo da se ona svake godine unapređuje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button