Pomoć sestrama Petković koje žive same

Gradska opština Medijana nastavlja sa humanitarnim akcijama. U ruke sestara, dvadesetogodišnje Miljane i devet godina mlađe Emilije Petković, koje su nedavno ostale bez bake i majke, stigao je tablet računar kupljen od sredstava koje izdvajaju funkcioneri ove opštine. Uručena je i druga vredna pomoć – namirnice i hemija.

– Gradska opština je u svakom trenutku tu za svoje građane, posebno kada se radi o mladima i deci. Čim smo čuli da su Miljana i Emilija ostale same i saznali šta im je neophodno, nabavili smo tablet i ostalo i pozvali da to preuzmu. Zadovoljstvo je videti osmeh na licu deteta koje je spletom okolnosti ostalo da brine o mlađoj sestri, za koji su kaže zaslužni dobri ljudi i pružena ruka pomoći svoje opštine – rekao je na prijemu koji je organizovan u opštini za Miljanu, predsednik Nebojša Kocić. – Moram da budem neskroman, ali je fond za izdvajanja od plata funckionera nastao na moju inicijativu i služi da pomognemo svima kojima ne možemo iz budžeta opštine. Takođe smo ovoj deci odobrili jednokratnu pomoć od 20 hiljada dinara, a vrata Medijane će im kao za sve naše građane, uvek biti otvorena, dodao je Kocić.

Miljani je danas bilo puno srce. Ona je student prve godine Pedagogije na Filozofskom fakultetu u Nišu, sestra ide u četvrti razred Osnovne škole „Car Konstantin“. Kaže da je izuzetno prijatno iznenađena, ali da od svoje opštine, u čijem komšiliku živi nije očekivala ništa manje.

-Tabletu će se najviše obradovati sestra, jer joj je potreban za školu pre svega. I sve ostalo što smo dobili dobro će nam doći. Sredstva koja sam dobila od opštine iskoristiću za plaćanje računa, hranu i tekuće troškove. Nama su u pomoć pritekli prijatelji, otac, ali je svakako veoma važno da se odazvala opština, jer može da posluži za primer – rekla je Miljana.

I sa današnjeg prijema u najvećoj niškoj opštini ide apel dobrim ljudima i svima koji to mogu, pomognu sestrama koje će u budućnosti biti upućene pre svega jedna na drugu, a tek onda na komšije, prijatelje i rodbinu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button