Počela primena nove mere Kriznog štaba! Kažnjavanje od ponedeljka

U Srbiji su na snagu stupile kovid propusnice, nova mera Kriznog štaba u cilju suzbijanja virusa korona. Odlukom Vlade Srbije od sinoć u 22h u celoj zemlji počelo je da važi pravilo kovid propusnica za ugostiteljske objekte u zatvorenom.

Foto: Nemanja Nikolić, Shutterstock

 

Oni koji žele da od 22h uđu u neki ugostiteljski objekat treba da imaju potvrdu o vakcinaciji, negativnom PCR ili antigenskom testu, preležanom kovidu ili antitelima. Kovid propusnice nisu potrebne za ulazak u ugostiteljski objekat pre 22h.

Primena i kontrola nove mere počela je sinoć, a kako je ranije najavljeno, novčano kažnjavanje će početi da se primenjuje od ponedeljka.

Ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu i predsednica Koordinacione komisije za inspekcijski nadzor Marija Obradović izjavila je za RTS da će oko 2.400 inspektora svih 46 inspekcija kontrolisati da li se poštuje odluka da svi gosti ugostiteljskih objekata moraju imati kovid propusnicu posle 22 časa.

Objasnila je da će inspekcijska kontrola biti samo nadzor, a da su organizatori i vlasnici ugostiteljskih objekata u obavezi da kontrolišu svoje goste, odnosno da utvrde da li oni imaju kod sebe digitalni sertifikat.

Izvor: Kurir.rs/Informer

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button