Petković: Isplata pomoći Srbima na KiM verovatno u maju

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković kaže da će novčana pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji najverovatnije biti isplaćena u maju. Jedna petočlana porodica će dobiti između 500 do 700 evra u zavisnosti da li neko u porodici radi ili ne, poručio je Petković.

danas.rs

Petar Petković je naveo da je juče održan odličan sastanak predstavnika Srba sa KiM sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

„Razgovarali smo o konkretnim planovima, programima, projektima. Sa jedne strane, razgovarali smo i o političko-bezbednosnoj situaciji na prostoru Kosova i Metohije. Još jednom je naglašen značaj ubedljive pobede Srpske liste na izborima“, rekao je Petković.

Predsednik je nakon sastanka najavio da će Beograd finansijski pomoći svim Srbima koji žive na KiM, a Petković kaže da je to veoma važno, jer „kada se borite za Kosovo i Metohiju, borite se konkretnim programima i za konkretne ljude koji žive na KiM“.

Pored toga, kako kaže, dogovorena je i izgradnja novih vrtića, centra Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici od sedam miliona evra, kao i mnogo drugih projekata.

Istakao je da je najveća pomoć u delu koji se odnosi na pomoć građanima.

„Dogovorili smo da svaki nezaposlen Srbin na KiM dobije 200 evra pomoći, dok će svako dete i svaki drugi naš čovek na prostoru Kosova i Metohije dobiti 100 evra. To znači da jedna, na primer, petočlana porodica će dobiti između 500 do 700 evra u zavisnosti da li neko u porodici radi ili ne radi“, rekao je Petković.

 

izvor: rts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button