Nakon vikend pauze vakcinacija u Nišu se nastavlja

Centralni objekat Doma zdravlja za sada izlazi iz kovid sistema

Vakcinacija protiv korona virusa nastavljena je nakon vikend pauze koja je iskorišćena za dezinfekciju prostorija, kažu u niškom Domu zdravlja. Centralni objekat Doma zdravlja za sada izlazi iz kovid sistema. Za pacijente koji sumnjaju da su zaraženi od utorka 2. februara radiće ambulanta u Duvaništu.

Nakon vikend pauze vakcinacija u Nišu se nastavlja. Pauza je iskorišćena za dezinfekciju prostorija, a tokom vikenda ekipe su na terenu revakcinisale zdravstvene radnike Fajzerovom vakcinom. Centralna zgrada Doma zdravlja od utorka 2. februara izlazi iz kovid sistema. Za pacijente sa simptomima korone dežuraće ambulanta u Duvaništu.

I dalje dnevno imaju između 150 i 200 pregleda sa sumnjom na kovid, od kojih oko 60 bude sa pozitivnim rezultatom. Zato nema opuštanja, kaže direktor Jerkan.

I dalje se na imunizaciju pozivaju građani prijavljeni preko kol centra I e uprave. Samo Tokom prepodneva vakcinisano oko 800 Nišlija.

Prošle nedelje je na raspolaganju građanima bila kineska vakcina “Sinofarm”. Tokom ove I naredne nedelje trebalo bi da stignu i amerčka Fajzer kao I ruska Sputnjik V.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button