Na snazi meteo alarm zbog ekstremno niskih temperatura

U Srbiji će nakon jutarnjeg mraza biti pretežno oblačno vreme, mestimično sa slabim snegom, a najviša dnevna temperatura biće oko pet stepeni.

Duvaće slab i umeren, na istoku povremeno i jak, zapadni i severozapadni vetar. Najniža temperatura biće od -11 do -3, a najviša od 0 do 5 stepeni.

Na snazi će danas biti žuti i narandžasti meteo alarm zbog ekstremno niskih temperatura.

meteo
foto: RHMZ Printscreen

Takođe, na snazi je i hidrološko upozorenje. Naime, na banatskim vodotocima formiran je ledostaj debljine od 3-6 cm, a na Tisi je osmotren ploveći led koji pokriva 20-60 odsto vodene površine. Na Tisi se do 29.1. očekuje povećanje gustine plovećeg leda do 70 odsto toka, a na banatskim vodotocima povećenje debljine leda.

meteo
foto: RHMZ Printscreen

Četvrtak

Ujutro slab, ponegde na jugu i jugoistoku i umeren mraz. Tokom dana umereno do potpuno oblačno i toplije, u brdsko-planinskim predelima ponegde sa slabim snegom. Vetar slab i umeren severozapadni, na istoku povremeno jak. Najniža temperatura od -5 do 1 stepen, a najviša od 4 do 10 stepeni.

Petak

Ujutro mestimično slab mraz. Tokom dana umereno i potpuno oblačno, u brdsko-planinskim predelima ponegde sa slabim snegom, u nižim predelima sa i kišom i susnežicom. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od -5 do 1 stepen, a najviša od 3 do 8 stepeni.

Subota

Ujutro mestimično slab mraz. Tokom dana umereno i potpuno oblačno, u brdsko-planinskim predelima ponegde sa slabim snegom, u nižim predelima sa i kišom i susnežicom. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od -3 do 1 stepen, a najviša od 3 do 6 stepeni.

Prognoza vremena za period od 30.1. do 3.2.

Umereno i potpuno oblačno, u brdsko-planinskim predelima ponegde sa slabim snegom, u nižim predelima sa i kišom i susnežicom, a početkom sledeće sedmice sa daljim padom temperature sneg se očekuje u svim predelima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button