Meštani sela Lalinac udružili su se oko istog cilja – a to je zaštita životne sredine

Meštani sela Lalinac osnovali su Udrženje ,,Južna Morava Lalinac“ kako bi očistili deponiju u svom mestu i zaštitili životnu sredinu. Prva akcija čišćenja deponije je u nedelju. Nakon čišćenja, kako kažu iz ovog Udruženja planira se i obnavljanje sportskih terena, sadnja drvoreda i postavljanje mobilijara, ali i da se na što bolji način prezentuje Lalinačka slatina po kojoj su poznati.

Meštani sela Lalinac udružili su se oko istog cilja – a to je zaštita životne sredine, uređenje ovog sela i čišćenje deponija. Zbog toga osnovali su i svoje Udruženje koje će se u narednom peridu baviti ovim poslovima, ali i drugim projektima. Prva akcija koju organizuju je čišćenje deponije u selu.

Akciju čišćenja sela meštani su organizovali u saradnji sa Javno- komunalnim preduzećem ,,Mediana“, Direkcijom za izgradnju grada i opštinom Palilula. Nakon čišćenja deponija na više lokacija u ovom selu planirana je sadnja 200 stabala belog jasena u priobalju reke Južne Morave. Osim toga meštani žele da se postave i mobilijari i urede sporstki tereni.

Selo Lalinac nalazi se na oko 10 kilometara od Niša i broji oko 600 gazdinstava.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button