Mali Gavrilo Đurđević primio lek u Budimpešti

Mali Gavrilo Đurđević koji boluje od spinalne mišićne atrofije tipa 1, primio je danas u bolnici u Budimpešti „Zolgensmu“, najskuplji lek na svetu.

Gavrilovi roditelji su lepe vesti uz fotografije osmomesečnog dečaka podelili na društvenim mrežama i tom prilikom se zahvalili svima koji su bili uz njih.

Izvor: Instagram

„Hvala svima na svakoj molitvi, na recima podrške, koncertu, poslatoj poruci, uplaćenoj donaciji, podeljenom postu, postavljenoj kutiji, prodatom automobilu, motoru. Hvala timu ‘Za Gavrilovu pobedu’ i našim prijateljima koji su danonoćno vodili ovu borbu kao da je njihova lična“, piše u objavi na Instagram nalogu „Za Gavrilovu pobedu“.

Takođe, zahvalili su se i medicinskim radnicima, sestrama i lekarima koji su, kako navode, uradili sve da Gavrilo bude što bolje i dobije sve analize u rekordnom roku.

„Veliko hvala ministarstvu zdravlja, fondaciji „Budi human“ bez kojih mi ne bi uspeli da sakupimo sredstva za Gavrilovu terapiju. Hvala našem Kragujevcu, našoj Srbiji, dijaspori i svim dobrim ljudima širom sveta“, poručili su Gavrilovi roditelji.

Mali Gavrilo krajem maja optutovao je na lečenje u Mađarsku, a humanitarnim akcijama prikupljeno je 2,13 miliona evra, dok je ostatak novca obezbedilo Ministarstvo zdravlja.

Izvor: Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button