Krizni štab zaseda sutra, izvesno pooštravanje mera

Sednica Kriznog štaba, na kojoj će biti analizirana aktuelna epidemiološka situacija, biće održana sutra, potvrđeno je Tanjugu u vladi. Sednica će biti održana u 11 sati. Premijerka Ana Brnabić izjavila je u sredu da će u sklopu mera protiv širenja korona virusa, insistirati da se svi koncerti otkažu, a da će gotovo sigurno biti novih mera za vikend.

TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIĆ

Epidemiološka situacija u Srbiji se ne smiruje, a u poslednja tri dana broj novozaraženih je iznad 4.000.
Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković izjavila je danas da će se na sednici Kriznog štaba razgovarati o tome ko će biti kažnjen zbog održavanja koncerta “Crvene jabuke“ u Beogradu i naglasila da propisane mere treba jednako da važe za sve.

“Na snimku se vidi da nisu svi nosili maske, da nema razmaka u publici…Premijerka je rekla da će biti izrečene određene kazne, videćemo kome sve“, rekla je Gojković za televiziju K1, navodeći da ne razume zašto je dozvoljeno da se u Kombank dvorani organizuje tako veliki koncert.

Naglasila je da sva okupljanja treba oštro sankcionisati jer se tako, kako je rekla, spašavaju medicinski radnici i ljudski životi.

Ministarka je kazala da bi, da nije političar, bila za zaključavanje u ovom trenutku da bi se situacija sa epidemijom smirila.

Ona je kazala da je kultura postala žrtva korone ne samo u Srbiji, već u celom svetu, a da je za ministra kulture najveći izazov kako da, zajedno sa Kriznim štabom, omogući umetnicima da se bave svojim poslom i tokom epidemije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button