Konkurs za kupovinu seoskih kuća otvoren

Kao Grad čije je stanovništvo gotovo ravnomerno podeljeno na seosko i gradsko područje, Sremska Mitrovica je dala svoj doprinos u programu Ministarstva za brigu o selu, kojim se dodeljuju bespovratna sredstva za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom na teritoriji Grada Sremska Mitrovica.

Foto: platforma Sremska Mitrovica živi

“Grad Sremska Mitrovica učiniće maksimalni napor kako bi bračni i vanbračni partneri, samohrani roditelji i mladi poljoprivrednici i poljoprivrednice, do 45 godina života, lako i brzo došli do kuće u nekom od mitrovačkih sela”, izjavio je Petar Samardžić, zamenik gradonačelnice Sremske Mitrovice.

Kako navode u Ministarstvu za brigu o selu cilj ovog programa jeste oživljavanje ruralnog područja u Srbiji i zaustavljanje pražnjenja sela, privlačenje mladih ka poljoprivrednoj proizvodnji, jednoj od najvažnijih grana privrede, kao i rešavanje stambenog pitanja.

Samardžić je istakao da će Sremska Mitrovica pružiti svaku vrstu pomoći zainteresovanim licima: “Sve informacije, administrativno – tehničku pomoć, kao i pomoć prilikom apliciranja za sredstva, mogu se dobiti u prostorijama Agencije za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica”.

Rok za konkurisanje je 1. novembar ove godine, a rangiranje se vrši prema redosledu prijave. Maksimalan iznos bespovratnih sredstava za kupovinu kuće na selu je 1,2 miliona dinara po prijavi, a ukupno je u Srbiji opredeljeno pola milijarde dinara za ovaj program. Konkursna dokumentacija se može preuzeti na sajtu Ministarstva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button