Izbegla lica sa zebnjom očekuju ključeve svojih stanova

Izgradnja stanova je počela 2019.godine a rok za useljenje do sada nekoliko puta odlagan

Zgrada u naselju Branko Bjegović u Nišu koja je namenjena izbeglim i socijalno ugroženim licima je završena ali zbog nedostataka uočenih u stanovima budući stanari će morati da pričekaju na ključeve. Zamenica gradonačelnice Niša Dušica Davidović kaže da je Grad Niš ispunio svoje obaveze i sada je sve na investitoru. Radi se o 75 stanova od kojih je 60 namenjeno izbeglim, a 15 za socijalno ugrožena lica.

Izgradnja stanova je počela 2019.godine a rok za useljenje do sada nekoliko puta odlagan.

“Krajem protekle nedelje, u petak, je dogovoreno da izvođač radova preda kompletnu dokumentaciju kao i dokumentaciju o uklanjanju nedostataka za priključak električne energije. Danas sam dobila obaveštenje da se izvođać radova nije javio Elektrodistribuciji sa potrebnim dokumentima da bi se prikljula električna energija. Isti je mejl prosleđen Komesarijatu za izbeglice i upoznala sam komesara sa svim sastancima koji su u međuvremenu održani u gradu. Očekujemo od Komesarijata da oni izvrše pritisak na izvođače i podizvođače radova kako bi ovi u što kraćem vremenu  dostavili potrebnu dokumentaciju za priključenje električne energije.To podrazumeva i da oni otklone nedostatke koje smo uočili tokom obilaska zgrade”, kaže Dušica Davidović.

Dodaje da je zgrada kao i stanove u zgradi ona lično obišla sa gradskim većnikom Miroslavom Đokićem i nadzornim organom.

        “Kada smo ušli u stanove mi smo konstatovali da se laminat podigao u skoro svim stanovima, elektroizolacija nije urađena po standardima koji su propisani a uočeno je još niz nedostataka. To je ušlo u zapisnik i izvođač radova je u obavezi da to popravi. Kada sve to bude sanirano možemo očekivati da se ljudi usele”, objasnila je Dušica Davidović.

Prema njenim rečima, iako nas je pogodila epidemija koronavirusa i vanredno stanje, grad je uradio preko 90 odsto svog dela posla

         “ Obaveza grada je bila parterno uređenje, priključak električne enregije, vodovod i kanalizacija. Grad je to urgentno uradio u protekla četiri meseca uz velike napore. Ono što je obaveza Grada privedeno je nameni”, kaže Davidović.

Davidović ističe da grad ne može protiv izvođača, već samo da nastavi pritisak da se radovi što pre završe. Koliko će biti potrebno vremena da se ova lica usele u stanove, nije mogla da precizira.

          “Svi rokovi za useljenje su probijeni i sugrađani su sa razlogom nezadovoljni jer su očekiveli da se usele mnogo ranije. Mnogi od njih nisu nabavili ogrev za ovu zimu upravo zbog toga jer su smatrali da će dobiti krov nad glavom na jesen. Investitor je bio u obavezi da uradi elektromrežu za grejanje na struju u svim stanovima”, ističe Davidović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button