Grad Niš aplicirao je za rekonstrukciju pijace ,,Boško Buha”

Grad Niš aplicirao je za sredstva iz budžeta Vlade Republike Srbije za rekonstrukciju pijace ,,Boško Buha” na Bulevaru Nemanjića. Na obnovljenu pijacu planirano je preseljenje Cvetne pijace. Ukoliko projekat bude prošao i pronađe se adekvatno rešenje sa zakupcima to se može dogoditi tek početkom naredne godine. Međutim, zakupci na Cvetnoj pijaci nisu zadovoljni ovom odlukom.

Već godinama unazad najavljuje se preseljenje Cvetne pijace, kako bi građanima i turistima bila dostupnija niška Tvrđava, a i kako bi se otvorila bočna Beogradska kapija. Do sada ova ideja nije realizovana, ali bi uskoro mogla da bude. Grad Niš aplicirao je za sredstva iz budžeta Vlade Republike Srbije za rekonstrukciju pijace ,,Boško Buha” na Bulevaru Nemanjića na kojoj se i planira preseljenje Cvetne pijace. Međutim, ovom odlukom većina zakupaca nije zadovoljna.

Ukoliko projekat bude prošao i pronađe se adekvatno rešenje sa zakupcima preseljenje se može dogoditi tek početkom naredne godine. Prema rečima direktora ,,Tržnice” Gorana Đorđevića, zakupci će se preseliti tek kada se stvori isti uslovi ili bolji.

Trenutno na Cvetnoj pijaci pored niške Tvrđave ima oko 150 zakupaca tezgi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button