Godišnjica smrti Slobodana Miloševića, u Požarevcu održan pomen

Na današnji dan pre 15 godina, u pritvorskoj jedinici Haškog tribunala, preminuo je nekadašnji predsednik Srbije i Savezne Republike Jugoslavije Slobodan Milošević. U Požarevcu, gde je sahranjen, održan je pomen.

time.rs

Vence i cveće na grob nekadašnjeg predsednika Srbije i Savezne Republike Jugoslavije, Slobodana Miloševića, u dvorištu njegove porodične kuće u Požarevcu, prva je položila delegacija Pokreta Socijalista, sa Aleksandrom Vulinom na čelu.

Poštu svom prvom predsedniku odali su i predstavnici Socijalističke partije Srbije.

„Ovde smo pred njegovim spomenikom, ali njegovi pravi spomenici su Dejtonski sporazum i Rezolucija 1244, koji su, evo toliko godina kasnije, temelji na kojima srpski narod i srpska država Republika Srbija brani svoja istorijska prava“, navodi potpredsednik SPS Nikola Šainović.

Osim delegacija političkih stranaka i udruženja, pomenu Slobodanu Miloševiću prisustvovali su i građani, ali u znatno manjem broju nego prethodnih godina.
Slobodan Milošević je umro od infarkta, tokom procesa suđenja za ratne zločine na Kosovu i Metohiji, u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Bio je lider Socijalističke partije Srbije, dva puta predsednik Srbije, kao i predsednik SR Jugoslavije.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button