Dodeljene nagrade “Dobročinitelj”

Pojedinicima čiji su podvizi, iskazana solidarnost, požrtvovanost i plemenitost obeležile prethodnu godinu, na svečanosti povodom 100 dana rada Vlade uručena su priznanja „Dobročinitelj“.

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr

Prizananja su uručena 15-godišnjem Stefanu Stankoviću iz jednog prokupačkog sela, koji samoinicijtivno donosi hranu i potrepštine starijih žiteljima, kao i Nikoli Subašiću koji je donirao bubreg i deo jetre najboljem drugu.
Takođe, među nagrađenima je i 83-godišnja Danica Šmic, jedna od najstarijih volonterki u Srbiji, kao i Radoslav Marjanović koji je prodao kuću, a novac donirao za lečenje male Minje Matić, koja boluje od spinalne mišićne atrofije.

Među podvizima godine je i onaj Marka Antića iz Zrenjanina, koji je spasao sedmogodišnju devojčicu i njenog ujaka iz nabujale reke.

Priznanje je uručeno i Nadici Jorgić iz Preoca, koja šije i poklanja maske od kada je počela epidemija, Kristijanu Nalečkaru fizioterapeutu koji svake nedelje besplatno masira zaposlene u kovid bolnicama, te Stefanu Simonoviću iz Pirota koji je poklono vizire, urađene na 3D štampaču medicinskim radnicima.

Među nagrađenima su i Katarina Ilić koja je spasila bebu bačenu u kontejner u Obrenovcu, šabački frizer Dragan Đorđević koji je omogućio šišanje deci čiji su roditelji slabijih materijalnih mogućnosti, te Čačakna Zorica Selaković koja sprema kolače volonterima u tom gradu.

Zasluženo priznanje otišlo je i u ruke Milorada Jurkovića koji već pet godina pravi i poklanja drvene stolice za hranjanje beba, a uskoro će biti 2.000 poklonjenih.

Nagrađeni su i Branko Antić, humani taksista koji besplatno prevozi medicinske radnike posle napornog dana na poslu, Milena Stanisavljević iz Male Crkavice na KiM koja je pravila kolače za volontere koji su brinuli o starima, Vera Cucić Ikonov koja šije maske za zdravstvene ustanove.

Nagrađena je i Renata Ilić iz Zrenjanina koja je donirala kosu obolelima od raka, kao i Viktor Lazić koji sprovodi akciju „Milion knjiga za Srbiju“ u okviru koje je poklonio 3.500 knjiga kovid bolnicama i Ženja Trbojević iz Novog Sada koja je donirala 200 vizira zdravstvenim ustanovama, pumpama i apotekama u Novom Sadu i Somboru.
Priznanje je primio i Miloš Beliegišanin čija je pekara delila besplatne sedviče za sve kojima je nedostajala hrana, kao i pijanistkinja Aleksandra Aleksandrović koja šije maske za osobe oštećenog sluha.

Priznanja su uručile premijerka Ana Brnabić i ministarka za rad Darija Kisić Tepavčević, a dodela je prethodila predstavljaju rezultata 100 dana Vlade Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button