Đerlek: Zabrinut sam trenutnom epidemiološkom situacijom u Srbiji

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja dr Mirsad Đerlek kaže da je zabrinut trenutnom epidemiološkom situacijom u Srbiji.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Građani su se previše opustili, posebno zbog masovne vakcinacije koja je u toku. Ipak, zaboravljaju da se na imunitet i pored vakcine čeka oko 40 dana, a da prva doza ne znači da ste zaštićeni, kaže Mirsad Djerlek, državni sekretar I Ministarstvu zdravlja.

Prema njegovim rečima, posebno je zabrinut kada se pogledaju slike i snimci sa korona žurki i zimovališta. Sve ovo će nam, kaže on, doći na naplatu kroz nekoliko dana.

„Građani su se previše opustili, misleći da će vakcinacija sama da reši sve. Korona neće da se uplaši i pobegne, neće je rešiti ni vakcina, već moramo da je rešimo mi sami tako što ćemo biti kolektivno odgovorni. Vakcinacija je samo moćno sredstvo kojim ćemo doći do kolektivnog imuniteta, ali samo prva doza ne znači da možemo da se opustimo“, kaže dr Đerlek.

Dodaje da se očekuje povećanje broja obolelih, pa je izdat nalog da se u kovid bolnicama u Batajnici i Kruševcu povećaju kapaciteti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button