Danas je Međunarodni dan vatrogasaca

Vatrogasci su samo od početka godine spasili 358 ljudskih života, a prošle 1.344, istakao je vršilac dužnosti pomoćnika ministra i načelnika Sektora za vanredne situacije

Vršilac dužnosti pomoćnika ministra I načelnika Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić čestitao je svim vatrogascima –spasiocima Međunarodni dan vatrogasaca. Zahvalio im se na doprinosu koji pružaju u zaštiti života i imovine građana širom Srbije.

Naglasio je da su hrabri vatrogasci-spasioci su tokom 2020. godine intervenisali na 27.333 vanredna događaja i spasili 1.344 života, a od početka 2021. godine intervenisali su na 9.941 vanrednom događaju i spasili 358 ljudskih života.

„Poručujem svim vatrogascima-spasiocima u Srbiji da Sektor za vanredne situacije i Ministarstvo unutrašnjih poslova nastavljaju da rade na podizanju kapaciteta vatrogasno-spasilačkih jedinica, kroz nabavku novih vatrogasnih vozila, kao i kroz adaptaciju, čak 29 postojećih vatrogasnih stanica, a cilj je da se ove godine izgradi i jedna nova vatrogasno-spasilačka stanica“, rekao je Čaušić.

Takođe, najavio je da se ove godine biti nastavljano podmlađivanje sastava vatrogasno-spasilačkih jedinica zapošljavanjem novih 300 vatrogasaca-spasilaca i s kontinuiranim ulaganjima u opremu i obuku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button