Danas je međunarodni Dan ruža

Sedmog februara obeležava se međunarodni Dan ruža. Za ruže kažu da su kraljice cveća i simbol ljubavi.

Za mnoge ljude u čitavom svetu, cvet ruže predstavlja simbol romantičnosti i ljubavi. Uzgajaju se i neguju na mnogo različitih načina. Kroz istoriju bile su simboli ljubavi, vernosti, iskrenosti, poverenja i ljubomore. I danas, jednako kao i nekada crvena ruža je najpoznatija kao simbol ljubavi.

U zaviasnosti od boje i mirisa, ružu poklanjamo onda kada želimo da ostavimo najbolji utisak. Podjednako je obožavana na svim stranama sveta, pa je zadržala status kraljice cveća. U jednoj od najlepših niških cvećara Orijental naša ekipa zatekla je prelepe ruže svih boja, ali i jedan novitet koji je sve popularniji među mladima – čokoladnu ružu.

Opšte poznata činjenica je da je februar svuda u svetu označen kao mesec ljubavi. Poslednja nedelja pre samog praznika Dana zaljubljenih, koji nastupa 14. februara, ima svoju posebnu simboliku i značaj. Sedmog februara se obeležava i proslavlja dan ruža, kada muškarci poklanjaju svojim damama lepe i grimizne crvene ruže. Zatim do kraja sedmice, odnosno do 14. februara, hronološkim redom nastupaju dani veridbe, čokolade, plišanih medvedića, obećanja, poljubaca, zagrljaja i na kraju Dan ljubavi.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button