Čačanka tvrdi da je dobila pogrešnu drugu dozu vakcine

UMESTO KINESKE, PRIMILA FAJZER: Čačanka tvrdi da je dobila pogrešnu drugu dozu vakcine
Snežana Ćirović / Foto privatna arhiva

ČAČANKA Snežana Ćirović (na slici) tvrdi da je u sredu ujutru prilikom revakcinacije, greškom medicinskih sestara, kao drugu dozu primila američku vakcinu „fajzer“ umesto kineske „sinofarm“, koju je dobila 17. marta.

Snežana navodi da je preživela stres, kao i da je u strahu od zamene cepiva, jer je srčani bolesnik.

– Tek na potvrdi o primljenoj vakcini videla sam, slučajno, da piše da sam dobila „fajzer“. Vratila sam se u Dom zdravlja. Sestre su bile zbunjene, objašnjavale da je greška samo u pisanju potvrde, jer sam dobila „sinofarm“. Potom je došla druga sestra i rekla da to nije tačno i da sam, ipak, vakcinisana „fajzerom“.

Ona dodaje da su sestre bile neljubazne, čak i drske. Čak su joj, kako tvrdi, govorile da ne treba da zove nadležne u Domu zdravlja, ustanovi koja sprovodi imunizaciju.

– Sada ne znam da li sam revakcinisana ili ne, pijem lekove za srce, pa se plašim kako će to uticati na moje zdravlje. Već sam se obratila psihijatru zbog straha, a Dom zdravlja ću da tužim – kazala nam je Snežana.

Direktor Doma zdravlja u Čačku dr Aleksandar Pajović rekao nam je da je upoznat sa slučajem, i da se utvrđuje da li je došlo do greške u imunizaciji i ako jeste, zbog čega, ili se radi o administrativnom propustu.

Epidemiolog Aksentije Tošić ističe da ovakva situacija nije uobičajena, ali da je bilo sličnih slučajeva.

– Niko od pacijenata koji su primili dve različite doze vakcina nije imao apsolutno nikakve zdravstvene probleme – naglasio je dr Tošić.

Izvor: Novosti.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button