Brnabić: Vakcinisano 51 odsto građana od 65 do 74 godine

Premijerka Ana Brnabić saopštila je danas da je u starosnoj grupi od 65 do 74 godine vakcinisano 51 odsto populacije Srbije.

Foto Tanjug/ S. Miljević

Brnabić je, u izjavi novinarima, objasnila da ohrabruje činjenica da imamo 26 odsto od ukupne punoletne populacije vakcinisane barem jednom dozom, a 20 odsto sa dve doze.

Brnabić: Pristup Srbije vakcinaciji se isplatio

Srbija je postigla odlične rezultate u vakcinaciji, zahvaljujući tome što je pitanje nabavke vakcine tretirala kao zdravstveno, a ne geopolitičko pitanje, uz uspešan proces digitalizacije, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić.

Brnabić je tako odgovorila danas na konstataciju novinarke finskog javnog servisa da Srbija vaksiniše brže nego EU i pitanje kako je to država postigla.

Brnabić: Sulude insinuacije da se neko ugradio u cenu vitamina

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da je, kada je reč o nabavci vitamina koji će biti podeljeni penzionerima, najvažnije da se za najmanja moguća sredstava, nabavi najviše vitamina, što je, ističe, urađeno i ovog puta.

“I kao što su bile strašne, monstruozne tvrdnje da se neko ugrađivao u cenu kovid bolnice, monsturozne su i insinuacije da bi se neko ugrađivao u cenu vitamina. Meni je to sumanuto i suludo. Ja tako nešto ne bih mogla ni da pomislim”, rekla je Brnabić odgovarajući na pitanje da li je nabavka vitamina morala da bude hitna i ima li tu sukoba interesa, jer je izabrana, kako je rečeno, ponuda čoveka za koga je predsednik rekao da mu je prijatelj.

Brnabić: Proverava se efektivnost svih vakcina u Srbiji

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da se radi istraživanje efikasnosti, odnosno efektivnosti svih vakcina koje su u upotrebi u Srbiji, i da su pokazatelji jako dobri.

“Radi se istraživanje svih vakcina koje imamo i kojima vakcinišemo stanovništvo, radimo to i za Sinofarm, Fajzer, Sputnjik i AstraZeneka vakcinu, i u ovom trenutku pokazatelji su jako dobri”, rekla je Brnabić novinarima na aerodromu upitana da li se u Srbiji radi istraživanje efektivnosti kineske vakcine.

Brnabić: Iz Kine do sada isporučeno 2,5 miliona vakcina

Premijerka Ana Brnabić istakla je danas, nakon dočeka nove isporuke pola miliona vakcina kineske kompanije Sinofarm, da je samo iz Kine u Srbiju dopremljeno 2,5 miliona vakcina.

Brnabić je, u izjavi novinarima, rekla da sa novom isporukom pola miliona doza, Srbija od Kine dobila isporučeno ukupno 2,5 miliona vakcina.

Izvor: Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button