Brnabić: U junu bezbedni ako ubrzamo vakcinaciju

Danas pristigli kontigent od pola miliona vakcina Sinofarm, pomoći će Srbiji da ubrza proces masovne imunizacije i omogućiti da se do kraja aprila dostigne više od 37 odsto vakcinisanih, izjavila je premijerka Ana Brnabić.

FOTO: TANJUG/PRINTSCREEN

„Danas je stigao još jedan značajan kontigent od pola miliona doza Sinofarm vakcina i sa današnjim kontigentom našoj zemlji isporučceno je tri miliona doza kineskog cepiva, čime je omogućena masovna imunizacija u našoj zemlji“, rekla je Brnabić na Aerodromu Nikola Tesla, gde je dočekala novi kontigent vakcina kineskog proizvođača.

Brnabić: Sednica Kriznog štaba ako bude potrebe, padaju brojke

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će, ako bude blio potrebno, biti održana sednica Kriznog štaba za borbu protiv pandemije korona virusa i da je ona svakodnevno u kontaktu s medicinskim delom Štaba, s kojima se konsultuje o epidemiološkoj situaciji.

„I danas ću se videti s njima na redovnim konsultacijama, da vidimo da li je potrebno da neke mere relaksiramo, da li je ovako u redu, ili treba da zategnemo, što ne mislim da treba, jer padaju brojevi i procenti“, rekla je Brnabićeva novinarima na aerodromu „Nikola Tesla“.

Brnabić: Radimo naše, a pratimo detaljno i svetske studije

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da se u Srbiji rade studije o eventualnoj trećoj dozi kineskog „Sinofarma“, ali i da se detaljno prate i sve druge svetske studije o tome, te da će se postupiti u skladu sa nalazima istraživanja i preporukama proizvođača, ali da će Srbija uvek po tom pitanju biti „najkonzervativnija“.

„Mi naravno radimo sve naše studije, ali pratimo detaljno i sve druge koje se izvode širom sveta koje se tiču “Sinofarm“ vakcine, u UAE, i u Kini. Videćemo šta studije pokazuju, a šta kaže proizvođač“, rekla je Brnabić upitana da li sami radimo studiju vezanu za treću dozu kineske vakcine, jer ima ljudi kod kojih se ne razviju antitela posle druge doze.

Brnabić: Sve informacije podeliti sa nadležnim organima

Premijerka Srbije Ana Brnabić istakla je da se pitanja zlostavljanje žena i maloletnika ne sme politizovati, i da svako ko ima informaciju vezano za to mora da je podeli sa nadležnim.

Brnabić je, na pitanje o optužbama protiv lidera JS Dragana Markovića Palme i na to kako je izgledao njegov poziv koji je dobila pre četiri godine da se pridruži žurki, rekla je da su optužbe koje su iznete veoma važna tema za naše društvo, i da je najmanje što potrebno da se ta tema politizuje.

Brnabic: Kao društvo da se dogovorimo šta želimo u ekologiji

Zaštitom životne sredine treba da se bavimo na najodgovorniji način – bez manipulacija – i dogovorimo se šta u vezi sa tim, kao društvo, želimo u budućnosti, poručila je danas predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

U dijalogu sa članovima Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji na temu održivi razvoj sa fokusom na pitanja zaštite životne sredine i pitanja energetike, Brnabić je rekla da kao zemlja treba da se dogovorimo koji je naš „energetski miks“ i da u tome ne vidi konstruktivan predlog, već samo početno protivljenje vetroparkovima, solarima, malim hidrolektranama i termoelektrane.

Izvor: Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button