Brnabić: Otkazaćemo sve koncerte, nove mere za vikend

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da će u sklopu mera protiv širenja koronavirusa, insistirati da se svi koncerti otkažu, a da će gotovo sigurno biti novih mera za vikend.

Ana Brnabić je, povodom eventualnih novih mera za suzbijanje epidemije kovida 19, rekla da joj je najpre neverovatno i da je začuđena time da se u ovom teškom trenutku organizuju koncerti u Beogradu.

„Mi ćemo razgovarati sa predstavnicima Grada Beograda da vidimo kako se to desilo i insistiraćemo da se svi koncerti otkažu. To je suprotno svim pravilima i merama i tražićemo da se organizatori kazne. To nije pozorišna predstava ili neki kulturni događaj“, navela je Brnabić.

Kada je reč o pogoršanju epidemijske situacije, premijerka je kazala da vakcinacija pomaze da ne bude još gora, ali da će gotovo sigurno biti novih mera za vikend.

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da Vlada Srbije ne razmišlja o uvođenju obaveze vakcinacije i da bi to bilo suprotno svim standardima ljudskih prava.

„Vakcinacija je veoma važna, ali ne možemo da je učinimo obaveznom jer ima kategorija stanovništva koje ne mogu da prime vakcinu i o tome mogu da govore lekari. Ali svi mi koji možemo da je primimo, građanska nam je dužnost da to učinimo jer time štitimo i te ljude koji ne mogu“, kazala je Brnabićeva.

Ona se nada da će to ljudi razumeti i mi u ovom trenutku imamo značajno interesovanje za vakcinaciju.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button