Brnabić: Nadam se da se život vrati u normalu do jula

Predsednica vlade Ana Brnabić veruje da bi život u Srbiji mogao da se vrati u normalu do jula, sa sve većom imunizacijom koja se očekuje u narednom periodu.

Foto Tanjug / Arhiv / S.Radovanović

„U ovom trenutku dali smo 2,6 miliona vakcina, oko 1,5 miliona građana je dobilo makar jednu dozu, to je 26 odsto stanovništva. Revakcinisanih imamo 1.086.286, što je oko 19 odsto punoletne populacije. Smatramo da je oko 15 odsto populacije zaštićeno, do te brojke smo došli računajući revakcinisane osobe, koje su prvu dozu dobile pre najmanje pet nedelja“, rekla je Brnabić gostujući na TV Prva.

Brnabić: Stiže 106.470 Fajzera i 500.000 doza Sinofarma

Neće biti zaštićenih, ići cemo do samog vrha, poručila je danas premijerka Srbije Ana Brnabić i istakla da se nastavljaju istrage u vezi sa borbom protiv organizovanog kriminala.

„Samo je zatišje u javnosti, ali istrage se nastavljaju i dolazimo do užasnih saznanja. Imala sam poseban sastanak sa predsednikom Vučićem pre nekoliko dana. Ne radi se o navijačkim grupama. Ne radi se o politici, radi se o zverima“, rekla je Brnabić za TV Prva.

Brnabić:Nije tačno da treba PCR po povratku iz nekih država

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da nije tačna vest koju su preneli pojedini mediji da je odlučeno da građani Srbije, pri povratku iz Crne Gore, Albanije, Bugarske, BiH, Severne Makedonije i Mađarske, moraju da imaju PCR test i naglasila da nije menjan režim ulaska u Srbiju.

„Nije tačna vest, ne znam kako je izvučena vest, ali nismo menjali režim ulaska u Srbiju, tako da naši ljudi uvek mogu da se vrate u svoju zemlju, naši državljani. Oni koji su vakcinisani, odnosno revakcinisani, mogu da uđu bez potvrde o negativnim PCT testu, dakle samo sa potvrdom o revakcinaciji“, rekla je Brnabić za TV Prva.

Brnabić: Jedan od privedenih antivaksera je vakcinisan

Jedan od pet antivaksera u Srbiji, koji su privedeni u kampanje protiv vakcinacije, bio je vakcinisa protiv korona virusa, otkrila je danas premijerka Ana Brnabić.

„Od pet antivaksera koji su privedeni, jedan se vakcinisao, a istovremeno širi najstrašnije moguće laži protiv vakcinacije. Znači, ispada, vi ste sebe zaštitili, ali govorite kako drugi ne treba da se vakcinišu. To je najstrašnije licemerje. Antivakseri zaista ugoržavaju nacionalnu bezbednost. Oni na društvenim mrežama ozbiljno ugrožavaju bezbednost i živote ljudi, šire paniku i lažne vesti“, izjavila je Brnabić za TV Prva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button