Biti autoritet u savremenom društvu podrazumeva puno toga

Biti autoritet u savremenom društvu podrazumeva puno toga. To je pre svega osoba koja uživa poverenje i moć. Psihoterapeut Slaviša Savić, gostujući na našoj televiziji ukazao je na probleme, koji se često javljaju kada imamo autoritete nad nama.

Biti autoritet, vladati situacijom i imati ljude oko sebe, koji su obavezi da nas slušaju je primamljivo. To često može da bude i mač sa dve oštrice jer da bi neko bio autoritet, ili da bi sa druge strane imao nekoga iznad sebe, u poslovnom pre sbega smislu, mora da bude spreman na saradnju, kompromis i konstantno prilagođavanje. To nije nimao lako, ali za uzvrat pruža dobru saradnju i daje dobre rezultate.

Problem mođe da nastane u onom momentu, kada određena strana pokazuje odobravanje ili otpor, bez želje za saradnjom, već to čini po automatizmu. Psihoterapeut Slaviša Savić, ukazao je na moguće probleme, koji nastaju pri komunikaciji sa takozvanim da i ne ljudima, kod kojih mehanizmi odbrane nastupaju trenutno čim im se postavi određeni zadatak.

Puno različitih situacija, na svakodnevnom nivou utiče na promene raspoloženja ili na reakcije kod čoveka. Po rečima psihoterapeuta Savića, naći dobar balans i biti flaksibilniji bez obzira na to da li smo u situaciji da imamo poslodavca i da smo podređeni ili smo autoritet, saradljivost i dobronamernost, su idealna mera za uspeh.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button