Aleksandar Vučić najavio je dalja ulaganja u Vojsku Srbije i odbrambeni sistem

Predsednik Srbije da je na sastanku razgovarao i o uvođenju obaveznog služenja vojnog roka

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je dalja ulaganja u Vojsku Srbije i odbrambeni sistem, kao i značajno povećanje primanja za pripadnike armije tokom ove godine. Predsednik Vučić izjavio je da je na sastanku sa predstavnicima vojske razgovarao i o uvođenju obaveznog služenja vojnog roka i najavio da će u narednim mesecima biti otovrena široka javna rasprava o tome. Predsednik Aleksandar Vučić najavio je dalja ulaganja u Vojsku Srbije i odbrambeni sistem, kao i značajno povećanje primanja za pripadnike armije tokom ove godine.
„Ove godine slede velika povećanja primanja za vojnike, podoficire i oficire, uz 5 odsto povećanja sa početka godine, biće i dodatnih 10 odsto, ukupno i do 17,6 odsto“, rekao je Vučić nakon sastankau domu Garde na Topčideru na kome su predstavljeni rezultati analize stanja funkcionalnih i operativnih sposobnosti Vojske Srbije za 2020. godinu.
Najavio je da će ove godine posebna pažnja biti posvećena formi elektronskog ratovanja, pa će se, osim bespilotnih letelica, raditi i na nabavci radarskih sistema. Predsednik Srbije da je na sastanku razgovarao i o uvođenju obaveznog služenja vojnog roka i najavio da će u narednim mesecima biti otvorena široka javna rasprava o tome.
„Razgovraćemo pre donošenja bilo kakve odluke, jer to ima i svoje dobre i loše strane“, istakao je Vučić.
Dodao je da je loša strana jer samo obezbeđivanje hrane košta 70 miliona evra, a kada se obezbede i prihodi za vojnike treba dodati još 1,2 do 1,8 milijardi evra. Dobra strana je, ističe, što se sa vojskom mogu popuniti i oživeti prazna mesta u Srbiji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button